Uutisia menneiltä vuosilta

2018

1/2018
Näyttelyvuosi pyörähti käyntiin heti tammikuussa ja minkälaisin tuloksin!
Kajaani KV:ssa 13.1. Darya oli ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä 2-vuotta täytettyään ROP, sai SERTin ja CACIBin ja valioitui FI MVA:ksi! Tuomarina Kirsi Sainio. Koitto oli myös kehässä, sai hienon arvostelun, mutta hieman pliisun ilmeen takia tällä kertaa EH. Sisarukset saivat viettää vuorokauden yhdessä peuhaten ja niillä olikin ihan valtavan hauskaa.

Pari viikkoa myöhemmin lähdimme Daryan ja Dinan kanssa Viroon Narvan 2xKR näyttelyihin. Täältä myös upeat tulokset: Darya molempina päivinä ROP ja ensimmäisenä päivänä saamallaan SERTillä valioitui EE MVA:ksi. Dina esiintyi myös hienosti ja oli molempina päivinä ROP-juniori kera JUN-SERTin sekä PN2. Tytöt olivat reissussa todella kivasti ja viihtyivät hyvin yhdessä.

2017

8.-10.12.
Näyttelyvuoden päätös oli tänäkin vuonna Messukeskuksen Voittaja-näyttelyissä, joita urakoitiin kolmen päivän verran. Darya osallistui kaikkina päivinä, Koitto ja Dina lauantaina. Ainoastaan perjantain tulos oli pienoinen pettymys, kun Darya jäi ilman SA:ta. Muutoin kaikille erinomaiset arvostelut ja Darya lauantain Nordic Winnerissä huikeasti PN3+SERT!
8.12. Helsinki Winner, tuomarina Eeva Rautala: Nezhnoye Plamya Odetta NUO ERI1
9.12. Nordic Winner, tuomarina Kimmo Mustonen:
Nezhnoye Plamya Onegin NUO ERI1
Nezhnoye Plamya Fionnait JUN ERI2
Nezhnoye Plamya Odetta NUO ERI1 SA PN3 SERT
10.12. Voittaja, tuomarina Harry Tast: Nezhnoye Plamya Odetta NUO ERI1 SA PN4 VASERT

26.10.
Daryan selkälausunto tuli takaisin tuloksella LTV1, S4 (ristiluu muodostuu neljästä nikamasta normaalin kolmen sijaan). Tällä ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta normaaliin elämään eikä jalostuskäytölle ole estettä. Konsultoimme asiassa Kennelliiton lausunnon antanutta eläinlääkäriä sekä kuvannutta ortopedia.

19.10.
Darya kävi terveystutkimuksissa ja tulokset oikein mainiot: lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0. Polvilausunto tosin tuli epähuomiossa ainoastaan epävirallisena, vaikka lausunto oli tilattu etukäteen, mutta ehtii ne myöhemminkin. Silmät jää ensi vuodelle, jotta ikää on silloin riittävästi.
Darya had her hips and elbows officially checked and the results are very pleasing: hips B/B (Good) and elbows 0/0 (No changes). Also her knees were checked 0/0. Eyes will be examined next year.

Lisäksi Darya on kunnostautunut myös muulla harrastusrintamalla, kun irskien mejäkokeesta tuomisina oli AVO3-tulos ja sija 4./7. Kiitos Elinalle aktiivisuudesta!

Näyttelytulosten päivitys on tässä muissa kiireissä jäänyt, joten tässä nyt sitten luettelona loppukesän ja syksyn tulokset. Kuviakin saan toivottavasti jossain vaiheessa ladattua.

14.-15.10. Jyväskylä 2x CACIB: Darya NUO ERI1 SA PN2 SERT VACA -> CACIB ja NUO ERI1 SA PN3 VASERT. Tuomareina Paavo Mattila ja Matti Luoso.
9.9. Porvoo KR: Darya NUO ERI1 SA PN1 ROP SERT. Tuomarina Rainer Vuorinen
3.9. Helsinki KR Let’s Go: Koitto NUO ERI1 SA PU1 ROP SERT. Tuomarina Saija Juutilainen
27.8. Janakkala KR: Koitto NUO ERI1 SA PU1 ROP SERT. Tuomarina Tiina Hallstén.
26.8. TerriEri Vantaa: Koitto NUO ERI2 ja Darya NUO ERI3 SA. Tuomarina Jennifer Kealy, IE
20.8. Heinola KR: Koitto NUO ERI3, Darya NUO ERI2
20.8. SIT ry Erikoisnäyttely Heinola: Koitto NUO ERI4, Dina JUN ERI2 SA ja Darya NUO ERI1 SA. Koitto & Darya BIS2-pari
19.8. Kouvola KR: Dina JUN ERI1
12.8. Joensuu IDS: Darya NUO ERI1 SA PN2 SERT VACA
30.7. Pori IDS: Darya NUO ERI1 SA PN1 VSP SERT CACIB
29.7. Eukanuba Summer Show Helsinki IDS: Koitto NUO ERI2, Darya NUO ERI1

16.7. & 22.7.
Kaksi peräkkäistä viikonloppua taas Daryan kanssa näyttelyissä: ensin Hyvinkäällä kaikkien rotujen näyttelyssä, jossa tuomarina Milivoje Urošević Serbiasta, ja viikkoa myöhemmin Porvoon ryhmänäyttelyssä Leni Finnen arvosteltavana. Molemmista tuomisina ROP ja SERTit, joita on nyt kasassa jo 6 kpl! Arvostelut olivat hyvät kuten aina.
Two show weekends in a row with Darya, first at Hyvinkää National show and then at Porvoo group show. From both we came home with BOB & CAC and nice critiques from the judges. Darya has already 6 CACs from Finland!

 

Darya 18 months, photo from the ring Antti Salonen / PSPhoto.fi

8.7.
Daryan kesäloman päätteeksi ajelimme Elinan kanssa Mikkeliin kaikkien rotujen näyttelyyn Kaisa Metteri-Goldin arvioitavaksi. Tuloksena ensimmäisestä nuorten luokan visiitistä hienosti ROP + SERT sekä erinomainen arvostelu jälleen kerran!
After Darya’s summer vacation we rode to Mikkeli National Show with Elina. Judge Kaisa Metteri-Gold liked our little girl a lot and made her BOB with CAC and excellent critique once more! This was Darya’s first visit in the intermediate class.

 

1.-2.7.
Vietimme Koiton kanssa heinäkuun ensimmäisen viikonlopun pienellä näyttelyturneella, kun osallistuimme sekä Tuusulan KR että Riihimäen KV näyttelyihin. Lauantaina Tuusulassa italiainen tuomari Valerio Nataletti antoi hyvin korrektin arvostelun, jossa ei mitään moitteita, mutta Koitolle pelkkä sileä ERI1 nuortenluokasta. Sunnuntaina virolainen Inga Siil sen sijaan piti Koitosta erittäin paljon ja niinpä tulokseksi ERI1 SA PU2 SERT & VACA, joka iloksemme vahvistuu CACIBiksi! Koitto käyttäytyi ja esiintyi molempina päivinä hienosti ja oli erittäin mukava viettää sen kanssa aikaa koko viikonloppu.
Koitto participated in two shows on the first weekend of July. On Saturday at Tuusula all breed show Mr. Valerio Nataletti from Italy gave him a very correct critiques and the result was EXC1 in intermediate class. On Sunday at Riihimäki IDS Mrs. Inga Siil from Estonia liked him a lot and the result was superb EXC1 CQ BM2 CAC & RES-CACIB, that will be confirmed to CACIB! Koitto behaved and showed extremely well on both days and it was great to have a chance to spend the whole weekend with him.

 


18.6.
Dina korkkasi viralliset luokat heti 9kk täytettyään Kotkan KV-näyttelyssä. Tuomari Saija Juutilainen piti neidistä erittäin paljon ja tuloksesti hienosti ERI1 ja ROP-juniori! Erityisesti kehuja tuli kauniista liikkeistä ja raameista. Dina esiintyi hienosti ja oli erittäin reipas pikku-irski. Kiitos Dinan perheelle hienosta työstä neidin kanssa!
Little Dina started her official shows at Kotka IDS. Our judge mrs. Saija Juutilainen liked especially her beautiful movements and outlines and gave her EXC1 + BOB-junior! Dina showed herself nicely and behaved just like little Irish should. Thank you Dina’s family for the great job you’ve done with her!
19388563_10155426334309710_7025158655557181778_o

20.-21.5.
Lauantaina olimme Daryan kanssa Haminan KV-näyttelyssä tuomarin Karin Bergbomin arvosteltavana. Paikalle oli ilmoitettu 3 irskiä, joista Darya ensin voitti junioriluokan ERI+SA:lla ja lopuksi päätyi upeasti rodun parhaaksi kera kolmannen sertinsä! Velipuoli Kris, Nezhnoye Plamya Klanklest Pietarista, oli VSP ja tuli samalla Suomen muotovalioksi.
Sunnuntaina Helsingin Royal Canin showhun oli ilmoitettu 9 irskiä irlantilaiselle Andrew Bearelle, meiltä paikalla Koitto ja Darya. Koitto oli ensin JUN ERI1 SA ja lopulta paras uros-kehässä neljäs saaden ensimmäisen sertinsä! Darya voitti myös junioriluokan ERI+SA:lla ja oli paras narttu -kehässä kolmas vara-sertillä. Lopuksi vielä sisarukset kisasivat ROP-junioritittelistä, jonka tuomari pitkän pohdinnan jälkeen ojensi Daryalle. Molemmille todella hienot arvostelut ja tuomarilta onnittelut.

 


13.-14.5.

Lauantaina Dina osallistui Kotkan pentunäyttelyyn ja oli jälleen ROP-pentu kivalla arvostelulla, tuomarina Matti Luoso. Sunnuntaina Lahdessa sekä pentunäyttely että ryhmänäyttely, joten olimme matkassa molempien tyttöjen kanssa. Pentunäyttelyssä oli 5 irskiä paikalla, kaksi urosta ja kolme narttua Paula Heikkinen-Lehkosen arvosteltavana. Dina voitti Maijan erinomaisesti esittämänä narttupennut ja oli lopulta VSP-pentu todella hienolla arvostelulla. Tämä olikin Dinan viimeinen pentukehä, juniori-ikä tulee täyteen muutaman viikon päästä. Pitkän päivän päätteeksi pääsimme lopulta myös Daryan kanssa Catharina Hasselgrenin kehään. Täälläkin paikalla 5 irskiä, 1 uros ja neljä narttua. Darya voitti junioriluokan ERI + SA:lla  ja sijoittui kolmanneksi paras narttu -kehässä saaden toisen sertinsä! Darya oli tuomarin mielestä hieman pieni, muuten erinomainen arvostelu. Molemmat tytöt esiintyivät hienosti ja saivat siitä myös kehuja.
On Saturday Dina participated Kotka puppy show and was again BOB-puppy with nice critiques under judge mr. Matti Luoso. On Sunday at Lahti puppy and group show we had both girls and they did great! Out of 5 IT puppies, 2 males and 3 females, Dina was best bitch puppy with HP and ended up being BOS-puppy, handled excellently by her co-owner Maija. The judge Mrs. Paula Heikkinen-Lehkonen gave her excellent critiques once again. After a long day of waiting it was finally Darya’s turn at the ring judged by Catharina Hasselgren. 5 ITs, 1 male and 4 females, Darya won junior class with EXC + CQ and was BB3 with CAC! The judge thought Darya was a bit too small, other than that the critique was superb. Both girls showed extremely well and got also nice comments about it.

22.-23.4.
Ladies April Show järjestettiin koko viikonlopun mittaisena, lauantaina oli ryhmänäyttely ja sunnuntaina pentunäyttely, joihin osallistuimme koko tiimin voimin. Lauantaina Koitto teki debyyttinsä junioriluokassa ja suoritui todella mallikkaasti saaden tuloksen ERI1. Darya voitti myöskin junioriluokan, mutta vielä suuremmaksi yllätyksekseni myös paras narttu -luokan ollen lopulta VSP ja sai myös ensimmäisen SERTinsä! Yhteensä 7 irskiä tuomari Maija Mäkisen arvosteltavana. Sunnuntaina Dina oli ensimmäisessä pentunäyttelyssään ja oli hienosti ROP-pentu! Isossa hallilla neitiä ensin hieman ihmetetty meno, mutta kehässä oli todella hienosti ensikertalaiseksi ja sai paljon kehuja tuomari Kaisa Metteri-Goldilta! Kaikille todella hienot arvostelut.
Ladies April Show was a whole weekend event and we participated with our team on both days. On Saturday in the group show Koitto had his show debut in junior class and he did great with a result EXC1. Darya won her junior class with EXC+CQ but surprised me by winning also the BB class and ended up BOS with CAC! Total of 7 ITs were judged by Maija Mäkinen. On Sunday Dina was at her first puppy show and also she did great job by being BOB-puppy with lovely comments from the judge Kaisa Metteri-Gold. So happy with my great team!

Darya_April

Darya at Ladies April Show, photo by PSPhoto


16.4.
Pääsiäissunnuntaina starttasimme kukonlaulun aikaan kohti Imatra KV:ta, jonne oli ilmoitettu 7 irskiä, meiltä jälleen Darya kehässä. Tuomisina tällä kertaa pelkkä ERI1 moitteettomalla arvostelulla, vain yhdelle nartulle neljästä ERI+SA, Tuomarina oli uusi tuttavuus Augustin Ionescu Romaniasta.
On Easter Sunday we started before dawn to Imatra INT show with Darya. This time she got only EXC1, with faultless critiques. Only one bitch out of 4 got EXC+CQ. The judge was Augustin Ionescu from Romania. 7 ITs were entered.

8.4.
Koska kotimaan näyttelykevät on hiljainen, suuntasimme vielä kertaalleen Daryan kanssa Viroon, Tallinnan Voittajaan. Paikalla oli 4 irskiä, 1 uros ja kolme narttua, joista Darya oli upeasti JUN ERI1 SA PN2 ja sai itselleen uuden tittelin Tallinnan Juniori Voittaja 2017! Daryan kehäesiintyminen paranee vain koko ajan ja olen kertakaikkisen tyytyväinen sen suoritukseen tälläkin reissulla.
Not much shows in Finland during the spring so we traveled once again to Estonia to Tallinn Winner Show. 4 ITs were entered, 1 male and 3 females and Darya got the result we were after as she won the junior class with excellent and CQ and got the title Tallinn Junior Winner 2017! She was also placed BB2. Darya showed extremely well, even better than usually and I’m super pleased with her.

17880272_10155210048774710_6672527822863831887_o

Darya 15 months TLNJW-17


4.-5.3.
Teimme Daryan kanssa toisen näyttelyreissun ulkomaille, kun matkustimme Vilnaan. Lauantain Liettuan Voittaja-näyttelyssä Darya sai tavoitteena olleen Liettuan juniorivoittaja-tittelin ja sunnuntaina toisella junioriluokan voitolla varmisti itselleen LT&EE JMVA-tittelit! Sunnuntaina tulos oli muutenkin upea, kun neiti oli sekä ROP-juniori että ROP!
Another show trip abroad with Darya, this time to 2x IDS in Vilnius, Lithuania. On Saturday in the Lithuanian Winner show she got the title Lithuanian junior winner and on Sunday finished her LT&EE JCH titles! She also cleared the table on Sunday by being both BOB-junior and BOB!

 

LT&EE JCH LTJW-17 Nezhnoye Plamya Odetta


27.1.

Team Eireann täydentyi uudella jäsenellä, kun Venäjältä Suomeen matkusti pieni Nezhnoye Plamya Fionnait. Dina asustaa omassa sijoituskodissaan Kouvolan lähellä.
Our team got a new member from Russia as little Nezhnoye Plamya Fionnait travelled to Finland. She lives with her co-owner near Kouvola, South-East of Finland.

21.-22.1.
Näyttelyvuosi pyörähti käyntiin heti tammikuussa, kun suuntasimme Daryan kanssa viikonlopuksi Viron Narvaan. Darya sai hienosti molempina päivinä tulokseksi JUN ERI1 SA PN2 ROP-juniori ja JUN-SERT oikein kivoilla arvosteluilla. Tuomareina Angela Ban (Kroatia) ja Nina Kharatishvili (Venäjä)
We started our show year at Narva all breed shows in Estonia with Darya. On both days she won junior class with EXC and CQ and became BB2 & BOB-junior with JUN-CACs. Lovely critiques as always from the judges Angela Ban (Croatia) and Nina Kharatishvili (Russia).

imgp6247-1

Darya 12 months 2x BOB-junior at Narva all breed shows

2016

19.12.
Löydät meidät nyt myös Facebookista
You can now find us also from Facebook
Eireann Irish Terriers

10.-11.12.
Darya korkkasi viralliset luokat Messukeskuksen Voittaja-näyttelyissä. Lauantaina Helsinki Winnerissa tuomarina Pirjo Hjelm ja Darya todella kovatasoisen junioriluokan 4. erinomaisella. 5 juniorinarttua osallistui. Sunnuntaina Voittajassa kasvattajatuomari H.E. Grüttner sijoitti yllätyksekseni Daryan toiseksi jälleen erinomaisella! Neiti esiintyi molempina päivinä hienosti, eikä mistään olisi arvannut sen olevan elämänsä ensimmäistä kertaa isossa hallinäyttelyssä. Molempina päivinä arvostelut jatkoivat samaa hienoa linjaa kuin tähänkin asti.
Darya started her official show career on the Winner show weekend. On Saturday the judge Pirjo Hjelm placed her 4th out of 5 with excellent in the high quality junior class. On Sunday we had breeder judge H.E. Grüttner, who liked Darya even more and placed her 2nd with excellent! Little miss showed herself very nicely and didn’t mind a bit being in a large show venue for the first time in her life! The same lovely critiques on both days as always.

 

Darya 11 months at Winner -16 show, judge mr. Grüttner. Photos Tiina Prest.

2.10.
Oskari kävi irskiyhdistyksen järjestämässä luonnetestissä Karkkilassa ja sai pisteitä +53. Miinusta tuli pieneksi jääneestä toiminakyvystä sekä hieman huonoista hermoista. Suurin koettelemus Oskarille oli ihmiseltä tuleva uhka, josta se ei oikein palautunut. Räminät ja kolinat eivät sitä niinkään järkyttäneet ja laukausten suhteen se oli laukauskokematon. Minulle taas erittäin hyvä ja valaiseva kokemus, tämä antaa meille uusia eväitä arkeen ja treeneihin.

17.-18.9.
Daryan viimeiset pentunäyttelyt käytiin Hakunilassa ja Tuomarinkartanossa ja molempina päivinä tuloksena oli ROP-pentu. Lauantaina tuomari Juha Kares piti neidistä todella paljon ja isossa ja kovatasoisessa ryhmässä päästiin viimeiselle kierrokselle 6 parhaan joukkoon. Sunnuntaina tuomari Päivi Eerola ihastui erityisesti Daryan luonteeseen ja käytökseen. Jatkoon täälläkin, mutta ei enää loppukierroksille. Suuri kiitos Elinalle kauniista trimmauksesta ja että olen saanut neitiä kehissä kierrättää!
The last two puppy shows for Darya were held in Hakunila, Vantaa, and Tuomarinkartano, Helsinki. Darya was BOB-puppy on both days and very much liked, both her looks and character, by the judges Juha Kares and Päivi Eerola. On Saturday she was even in the top6 in very strong terrier group. Very proud of this little gem! Thank you Elina for Darya’s beautiful trimming and for letting me to show her!

img_4527Darya 8,5 months, photo Mari Ashworth

11.9.
Jälleen pentunäyttely Daryan kanssa, tällä kertaa Tampereella. Tuomari Markku Kipinä piti neidistä todella paljon ja oltuaan ensin ROP-pentu, Darya sijoittui vielä pitkän päivän päätteeksi ryhmän toiseksi! Darya esiintyi todella kivasti ja oli todella mukavaa reissata sen kanssa.
Another puppy show with Darya, this time at Tampere. Our judge mr. Markku Kipinä liked this little miss very much and made her first BOB-puppy and after a long day Darya was also placed BIG2! Darya showed really nicely and was very pleasing travel company.

14344802_10154496056569710_3567589854719381768_n


3.-4.9.
Lauantaina TerriErissä Darya oli jälleen ROP-pentu hienolla arvostelulla. Onneksi jäimme vielä BIS-kehäänkin, sillä neiti päätyi lopulta olemaan BIS2-pentu! Velipoika Koitto jäi taas ilman KP:ta.
On Saturday at the Terrier Specialty show our little miss  Darya was BOB-puppy and ended up being BIS2-puppy! Koitto was also in the ring but didn’t get HP.

Sunnuntaina Riihimäki KV:ssa Darya taas ROP-pentu ja arvostelu jälleen todella kiva. Oskarikin oli ilmoitettu, mutta jäi kotiin edellisen viikonlopun tapaturman takia.
On Sunday at Riihimäki INT show Darya again BOB-puppy with really nice critiques. Oskari was also entered but stayed at home due to a little accident he had on the weekend before.

 

7.8.
Helsingin pentunäyttelyssä Daryalle ensimmäinen ROP-voitto hienolla arvostelulla! Koitolle ei tällä kertaa KP:ta, mutta oikein hyvä arvostelu myöskin sille. Darya oli meillä vuorokauden hoidossa ja sujahti laumaan oikein mainiosti. Aivan ihastuttava pieni neiti.
At Helsinki puppy show Darya got her first BOB win with a great critique! This time no HP for Koitto but a nice critique also for him. Darya spent a night at our house and got well into our pack. Absolutely darling little girl.

13942339_10154390067489710_2042432557_nDarya 7 kk / 7 months

30.7.
SIT ry:n erikoisnäyttelyssä Valkeakoskella Koitto oli PEK1 KP PUP1 BIS-2 pentu ja Darya PEK1 KP PNP2, molemmille oikein kivat arvostelut, mutta kehätreeniä pitää tehdä hieman vielä lisää. Oskari sai valiouroksissa EH:n, mutta esiintyi upeasti ja sen kanssa oli jälleen kerran kiva olla kehässä.
At the IT specialty show in Valkeakoski Koitto won his class with HP and went for BIS2-puppy! Darya also won her class with HP and ended up BBP2, both with great critiques but needing yet a little more rehearsing. Oskari got VG from the champion class but made me extremely proud by showing at his best.

13686655_10154365989339710_5003261583018710238_n

19.7.2016

FCI myönsi minulle kennelnimen Eireann ja sen kunniaksi kotisivut avattu!
FCI has confirmed the affix Eireann to me and the webpage has now been published!

13901517_10154400380459710_4018569351114415589_n

16.7.2016
Oskari oli PU2 Mäntsälän kaikkien rotujen näyttelyssä hienon arvostelun kera!
Oskari was BM2 with excellent critiques at Mäntsälä all breed show!

2.7.2016
Pennut aloittivat näyttelyuransa hienosti Tuomarinkylän pentunäyttelyssä! Koitto (Nezhnoye Plamya Onegin) oli PEK1 KP VSP ja Darya (Nezhnoye Plamya Odetta) PEK1 KP PN2 .
Puppies started their show career with nice results at a puppy show! Koitto (Nezhnoye Plamya Onegin) won his class with HP and ended up being BOS, Darya (Nezhnoye Plamya Odetta) also won her class with HP and was BB2.

 

Darya & Koitto 6 months old. Photos Riikka Leppänen & Jukka Toivanen